środa, 9 kwietnia 2014

filet z łososia z cytryną i miętą

Składniki:
*filet z łososia ok 500 gr na 2 osoby
*cytryna
*suszona mięta
*oliwa z oliwek
*bułka tarta
*sól

Przepis jest bardzo prosty i smaczny. Do naczynia żaroodpornego nalewamy trochę oliwy z oliwek, żeby ryba nie przywarła do dna. kładziemy kawałek łososia i jeśli jest bardzo gruby można naciąć go w kratę, żeby przyprawy dotarły też do środka. Rybę solimy, wyciskamy sok z połowy cytryny, polewamy oliwą z oliwek i posypujemy miętą i bułką tartą. Drugą połowę cytryny można wykorzystać do położenia na rybę.
Pieczemy w piekarniku w zależności od grubości fileta ok 30-40 minut w temp. 180 st.

Smacznego!







2 komentarze:

  1. decyzja podjęta! to jako pierwsze zostanie sprawdzone - w naszym domu :))))

    OdpowiedzUsuń
  2. super, mam nadzieje ze znajdziecie suszona miete! jak nie to kupic swieza zasuszyc i zkurszyc ;)) czekam na opinie

    OdpowiedzUsuń